Ga terug
+ servings
Biefstuk Bourguignon Recept Thuis

Verleidelijk Huisgemaakt Bœuf Bourguignon: Een Culinaire Droom

Ontdek hoe je thuis authentieke Franse Bœuf Bourguignon maakt met eenvoudige ingrediënten en tips. Perfect voor familiediners, feestjes en romantische avonden. Leer hier meer!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Marinetijd: 30 minuten
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Grote braadpan of stoofpan
  • Houten lepel
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Kom voor marineren

Ingrediënten

  • 1 kg Rundvlees (geschikt om te stoven) in blokjes
  • 200 g Spekreepjes
  • 500 ml Bourgondische rode wijn
  • 2 Wortels in plakjes
  • 2 Uien fijngehakt
  • 3 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 250 g Champignons in plakjes
  • 2 el Bloem
  • 1 Bouquet garni tijm, laurier
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
  • Bak de spekreepjes tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Voeg de blokjes rundvlees toe aan dezelfde pan en bak ze rondom bruin.
  • Doe de uien, knoflook en wortels erbij en bak ze enkele minuten mee.
  • Bestrooi het geheel met bloem en roer goed door.
  • Schenk de rode wijn in de pan en voeg het bouquet garni toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de spekreepjes terug in de pan, breng aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat het gerecht ongeveer 2 uur zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
  • Voeg de champignons toe 30 minuten voor het einde van de kooktijd.
  • Proef en pas de kruiden aan indien nodig. Serveer warm met knapperig brood of aardappelpuree.

Notities

Een nacht marineren in rode wijn maakt de Bourguignon dieper van smaak. Ideaal voor etentjes waarbij je indruk wilt maken.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 40g | Fat: 20g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 700mg | Potassium: 950mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 5400IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 60mg | Iron: 4.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!