Ga terug
+ servings
Geitenkaas Hapjes met Uien

Verleidelijk Feuilletés met Geitenkaas en Gekarameliseerde Uien

Ontdek hoe je easy Feuilletés Gourmands met romige geitenkaas en gekarameliseerde uien maakt. Perfect als hapje, snack of voorgerecht voor elk evenement!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 298kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Bakkwast

Ingrediënten

  • 1 rol Bladerdeeg
  • 200 g Geitenkaas
  • 2 stuks Gele Uien fijn gesneden
  • 2 el Suiker
  • 1 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 stuks Ei om te bestrijken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (thermostaat 6-7).
  • Schil en snijd de uien fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig worden. Voeg de suiker toe en laat de uien karamelliseren. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en snijd het in vierkanten van ongeveer 10 cm. Leg een beetje gekarameliseerde ui en een stukje geitenkaas op elk vierkant. Vouw de randen van het bladerdeeg om en druk ze lichtjes aan.
  • Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de bladerdeeghapjes. Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Notities

Perfect om te serveren bij een cocktailparty of als verfijnd voorgerecht, geeft dit gerecht een authentieke Franse flair aan elke gelegenheid.

Nutrition

Calories: 298kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 10g | Fat: 19g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 345mg | Potassium: 180mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 650IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 90mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!