Ga terug
+ servings
Eenvoudige Heerlijke Peper Saus

Verleidelijk Eenvoudige Peper Sauce: Snel en Smaakvol!

Ontdek hoe je een klassieke, romige Sauce au Poivre maakt. Eenvoudig, veelzijdig en perfect voor steak, kip of groenten. Ideaal voor romantische diners of feestelijke etentjes.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Mes en snijplank
  • Vijzel of pletwerktuig

Ingrediënten

  • 30 cl Crème fraîche
  • 1 el Mosterd
  • 2 el Zwarte peperkorrels Licht geplet
  • 1 el Olijfolie
  • 50 cl Vleesbouillon
  • 1 Sjalot Fijngehakt
  • Zout Naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte sjalot toe en bak deze tot hij glazig is.
  • Plet de zwarte peperkorrels lichtjes en voeg ze toe aan de pan. Laat ze 1-2 minuten meebakken.
  • Giet de vleesbouillon erbij en laat het geheel tot de helft inkoken.
  • Voeg de crème fraîche en mosterd toe en roer goed door.
  • Laat de saus 5-7 minuten zachtjes pruttelen tot hij iets dikker wordt.
  • Breng op smaak met zout en serveer warm.

Notities

Deze klassiek Franse pepersaus transformeert elke maaltijd in een gastronomische ervaring. Serveer het warm over uw favoriete vleesgerecht.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 2g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 250mg | Potassium: 100mg | Sugar: 3g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!