Verleidelijk Coquilles Saint-Jacques met Romige Prei Fondue
Ontdek hoe je de klassieke Franse delicatesse Coquilles Saint-Jacques met preifondue maakt. Perfect voor een romantisch diner of feestelijke gelegenheid. Verfijning in een handomdraai!
Was de preien grondig en snijd ze fijn. Smelt 30g boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte sjalot toe. Bak tot deze glazig is.
Voeg de gesneden prei toe en bak deze ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Giet de witte wijn erbij en laat sudderen tot bijna al het vocht is verdampt.
Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een andere pan de resterende boter op hoog vuur. Bak de coquilles 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Serveer de coquilles op een bedje van preifondue en garneer met gehakte peterselie.
Notities
Dit verfijnde gerecht laat de delicate smaak van verse coquilles schitteren dankzij de romige preifondue en is perfect voor speciale gelegenheden.