Ga terug
+ servings
Coquilles met Prei Fondue

Verleidelijk Coquilles Saint-Jacques met Romige Prei Fondue

Ontdek hoe je de klassieke Franse delicatesse Coquilles Saint-Jacques met preifondue maakt. Perfect voor een romantisch diner of feestelijke gelegenheid. Verfijning in een handomdraai!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: Hoog

Equipment

  • Snijplank
  • Koekenpan
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 300 g Coquilles Saint-Jacques
  • 3 stuks Preien grondig gewassen en fijn gesneden
  • 200 ml Crème fraîche
  • 50 g Boter
  • 1 stuk Sjalot fijngehakt
  • 100 ml Witte wijn
  • 1 el Gehakte peterselie voor garnering
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was de preien grondig en snijd ze fijn. Smelt 30g boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte sjalot toe. Bak tot deze glazig is.
  • Voeg de gesneden prei toe en bak deze ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Giet de witte wijn erbij en laat sudderen tot bijna al het vocht is verdampt.
  • Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit in een andere pan de resterende boter op hoog vuur. Bak de coquilles 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Serveer de coquilles op een bedje van preifondue en garneer met gehakte peterselie.

Notities

Dit verfijnde gerecht laat de delicate smaak van verse coquilles schitteren dankzij de romige preifondue en is perfect voor speciale gelegenheden.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 130mg | Sodium: 750mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 10mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!