Verleidelijk Coquilles Saint-Jacques met Romige Prei
Ontdek hoe je Délicieuses Coquilles Saint-Jacques aux Poireaux maakt, een elegant Frans gerecht met Sint-Jakobsschelpen en prei. Perfect voor romantische diners of feestelijke etentjes!
Was de preien grondig onder koud water en snijd ze in dunne ringen.
Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte sjalot toe. Bak tot deze glazig is.
Voeg de preien toe en laat ze ongeveer 5 minuten sudderen tot ze zacht zijn.
Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap. Laat nog een paar minuten sudderen.
Voeg de Sint-Jakobsschelpen toe en kook ze op laag vuur gedurende 4-5 minuten, tot ze gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het mengsel over schelpen of ovenschaaltjes en strooi er geraspte kaas over.
Bak in de oven gedurende 10 minuten of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
Serveer warm en garneer met verse peterselie.
Notities
Deze Coquilles Saint-Jacques zijn een verfijnde delicatesse, perfect voor wie op zoek is naar een vleugje Franse elegantie op tafel. Probeer het met een glas goede Chardonnay!