Ga terug
+ servings
Sint-Jakobsschelpen met Prei Gerechten

Verleidelijk Coquilles Saint-Jacques met Romige Prei

Ontdek hoe je Délicieuses Coquilles Saint-Jacques aux Poireaux maakt, een elegant Frans gerecht met Sint-Jakobsschelpen en prei. Perfect voor romantische diners of feestelijke etentjes!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Scherp mes
  • Ovenschaaltjes
  • Oven

Ingrediënten

  • 400 g Sint-Jakobsschelpen
  • 2 stuks Preien
  • 30 cl Crème fraîche
  • 1 stuk Sjalot
  • 50 g Boter
  • 100 g Geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Citroensap een beetje
  • Verse peterselie voor garnering

Instructies

  • Was de preien grondig onder koud water en snijd ze in dunne ringen.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte sjalot toe. Bak tot deze glazig is.
  • Voeg de preien toe en laat ze ongeveer 5 minuten sudderen tot ze zacht zijn.
  • Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap. Laat nog een paar minuten sudderen.
  • Voeg de Sint-Jakobsschelpen toe en kook ze op laag vuur gedurende 4-5 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het mengsel over schelpen of ovenschaaltjes en strooi er geraspte kaas over.
  • Bak in de oven gedurende 10 minuten of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
  • Serveer warm en garneer met verse peterselie.

Notities

Deze Coquilles Saint-Jacques zijn een verfijnde delicatesse, perfect voor wie op zoek is naar een vleugje Franse elegantie op tafel. Probeer het met een glas goede Chardonnay!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 85mg | Sodium: 800mg | Potassium: 450mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 200mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!