Verleidelijk Champignon Cake met Comté en Hazelnoten!
Ontdek de Franse delicatesse Cake aux Champignons met Comté, hazelnoten en peterselie. Perfect voor brunch, picknick of borrel met vrienden. Eenvoudig, smaakvol en veelzijdig!
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Vet een cakevorm in met boter of olie.
Bak de champignons in een pan met een scheutje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Klop in een grote kom de eieren los met de melk en de olijfolie. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het eimengsel en roer tot een glad beslag.
Voeg de geraspte Comté, gehakte hazelnoten, peterselie en afgekoelde champignons toe. Meng alles goed door elkaar en giet het beslag in de voorbereide cakevorm. Strijk de bovenkant glad.
Bak de cake 45 minuten in de oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Notities
Experimenteer met verschillende kazen en noten voor unieke variaties op dit heerlijke Franse gerecht. Perfect voor iedere gelegenheid!