Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de fijngesnipperde sjalot toe. Bak tot de sjalot glazig is.
Voeg de Saint-Jacques en garnalen toe aan de pan. Bak ze 3-4 minuten totdat ze net gaar zijn.
Roer de crème fraîche en het citroensap erdoor. Meng voorzichtig en laat 2-3 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Verdeel het zeevruchtenmengsel over kleine ovenschaaltjes (cassolettes).
Bestrooi elke cassolette royaal met geraspte kaas.
Bak de cassolettes in de oven gedurende 10 minuten, of totdat de kaas goudbruin en bubbelend is.
Haal uit de oven, garneer met verse peterselie en serveer warm. Geniet ervan!
Notities
Voor de ultieme smaakervaring, serveer met een frisse groene salade en een glas Chardonnay. Dit recept is makkelijk aan te passen aan het aantal gasten door de hoeveelheden ingrediënten te vermenigvuldigen.