Ga terug
+ servings
Kabeljauw met Chorizo Aardappelen

Verleidelijk Cabillaud Crèmeux met Chorizo en Aardappelen

Ontdek het heerlijke Franse gerecht Cabillaud Crémeux au Chorizo et Pommes Écrasées: zachte kabeljauw met chorizo en romige aardappelpuree. Perfect voor elke speciale gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Laat intrekken: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal

Equipment

  • Koekenpan Voor het bakken van de kabeljauw
  • Grote pan Voor het koken van aardappelen
  • Snijplank en mes Voor het voorbereiden van groenten
  • Aardappelstamper Voor het pureren van de aardappelen
  • Fornuis Voor het bereiden van de saus

Ingrediënten

  • 4 filets Kabeljauw
  • 200 g Chorizo In blokjes gesneden
  • 500 g Aardappelen Gekookt en gepureerd
  • 200 ml Crème fraîche
  • 1 stuks Ui Fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook Fijngehakt
  • 2 el Olijfolie Voor bakken
  • 1 snufje Zout Naar smaak
  • 1 snufje Peper Naar smaak
  • 2 el Verse peterselie Voor garnering

Instructies

  • Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in een grote pan met gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
  • Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en gehakte knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
  • Voeg de in blokjes gesneden chorizo toe en bak deze 5 minuten tot hij licht krokant is. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat op laag vuur sudderen.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een vork. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie.
  • Bak de kabeljauwfilets in een aparte pan op middelhoog vuur, ongeveer 4-5 minuten per kant, tot ze gaar zijn.
  • Serveer door een schep aardappelpuree op een bord te leggen, gevolgd door de kabeljauw en een royale hoeveelheid saus. Garneer met verse peterselie.

Notities

Dit gerecht biedt een rijke combinatie van smaken met de zachte structuur van kabeljauw en de pittige smaak van chorizo, perfect voor een speciaal diner. Het is zowel makkelijk te bereiden als een echte publiekstrekker!

Nutrition

Calories: 620kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 35g | Fat: 35g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 900mg | Potassium: 1000mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 8mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!