Ga terug
+ servings
Aardappelen in Carbonarasaus

Verleidelijk Aardappelen à la Carbonara: Een Troostgerecht!

Ontdek Pommes de terre façon carbonara, een Franse twist op het klassieke comfortfood. Romige aardappelen met carbonarasaus, perfect voor gezellige avonden en glutenvrij!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal

Equipment

  • Een grote kookpan
  • Een koekenpan
  • Een kleine steelpan
  • Een houten lepel
  • Een dunschiller

Ingrediënten

  • 1 kg Aardappelen
  • 3 ringen Ui
  • 200 g Gerookte spekblokjes
  • 200 ml Crème fraîche
  • 1 Eidooier
  • 100 g Geraspte gruyère
  • Een paar takjes bieslook Fijngesneden
  • 1 snufje Zout en peper Naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in een pan met ruim kokend water gedurende 15 minuten, of tot ze zacht zijn.
  • Bak ondertussen de spekblokjes en uienringen in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Bak tot het spek knapperig is en de uien goudbruin zijn.
  • Verwarm de crème fraîche in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de eidooier toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
  • Roer de geraspte gruyère door de warme crème en blijf roeren tot je een gladde saus hebt.
  • Voeg de gebakken spek en uien toe aan de saus en laat alles 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Giet de aardappelen af en meng ze voorzichtig door de saus, zodat alle stukjes bedekt zijn met de romige carbonarasaus.
  • Breng op smaak met zout en peper. Garneer met fijngesneden bieslook en serveer direct.

Notities

Deze aardappelschotel is perfect voor een gezellige avond en kan van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard. Verwarm opnieuw in de oven voor een verse smaakervaring.

Nutrition

Calories: 480kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 15g | Fat: 28g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 750mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 35mg | Calcium: 300mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!