Ga terug
–+ servings
Verkwikkende Pompoen Rode Bonen Curry

Verkwikkende Pompoencurry met Rode Bonen en Sojamelk

Ontdek een romige, voedzame vegetarische pompoencurry met rode bonen en sojamelk. Perfect voor een gezonde maaltijd met vrienden of een rustige avond thuis!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Grote kookpan
  • Snijplank en mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 400 g Pompoen (bijvoorbeeld Hokkaido), in blokjes
  • 1 blik Rode bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 400 ml Sojamelk
  • 1 Ui, fijngesneden
  • 2 teentjes Knoflook, gehakt
  • 1 el Rode of gele currypasta
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Kurkuma
  • 1 tl Zout
  • 1 Rode paprika, in blokjes

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui tot deze glazig is (ongeveer 5 minuten).
  • Voeg de knoflook, currypasta en kurkuma toe. Roer goed door en bak 2 minuten mee.
  • Doe de pompoen en paprika in de pan en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de sojamelk en rode bonen toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de curry 20-25 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen zacht is.
  • Breng op smaak met zout en bestrooi met verse koriander.
  • Serveer warm met rijst of naanbrood.

Notities

Deze verkwikkende pompoencurry kan gemakkelijk worden aangepast naar persoonlijke smaakvoorkeur door toevoeging van extra kruiden of groenten. Probeer het te combineren met volkoren rijst voor een vezelrijke maaltijd!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 12g | Fat: 9g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 10g | Sugar: 9g | Vitamin A: 12000IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 200mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!