Ga terug
+ servings
Citroen Yoghurtcake Recept Snel

Verfrissende Gâteau Rapide: Citroen-Yoghurt Genot!

Probeer de Gâteau Rapide au Citron et Yaourt: een makkelijke, frisse citroencake. Perfect voor elke gelegenheid en binnen 50 minuten klaar. Proef Franse eenvoud!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Een grote mengkom
  • Garde of mixer
  • Cakevorm
  • Zeef
  • Rasp

Ingrediënten

  • 1 potje Yoghurt natuur als maateenheid
  • 3 potjes Bloem
  • 2 potjes Suiker
  • 0.5 potje Plantaardige olie
  • 3 Eieren
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 2 Citroenen de rasp en sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • In een grote kom, meng de yoghurt, suiker en eieren tot een gladde massa.
  • Voeg de olie, citroenrasp en citroensap toe en meng goed.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en roer tot het beslag glad is.
  • Vet een cakevorm in en bestuif deze met bloem. Giet het beslag erin.
  • Bak de cake 30-35 minuten in de oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake enkele minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities

Deze cake is een frisse en luchtige traktatie die u gemakkelijk kunt aanpassen, bijvoorbeeld door blauwe bessen toe te voegen voor een fruitige twist.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 5g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 6mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!