Verfijnde Zalm-Courgettecake: Een Hemelse Traktatie!
Ontdek het verrukkelijke recept voor Cake Savoureux au Saumon et Courgettes. Een gezonde, eenvoudige hartige cake met zalm en courgette voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 250 kcal
Grote mengkom
Garde of handmixer
Rasp voor de courgettes
Cakevorm
200 g Gerookte zalm 150 g Courgettes geraspt 3 stuks Eieren 150 g Bloem 100 ml Melk 75 g Geraspte kaas 1 zakje Bakpoeder Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Klop in een grote kom de eieren los en voeg de melk toe. Meng goed.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer tot een glad beslag.
Rasp de courgettes en voeg ze toe aan het beslag.
Verkruimel de gerookte zalm en meng dit voorzichtig door het beslag.
Voeg de geraspte kaas, zout, peper en eventueel dille toe. Meng alles goed.
Giet het mengsel in een ingevette cakevorm.
Bak de cake 40-45 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is en een mes er schoon uitkomt.
Laat de cake iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Theo's zalm-courgettecake is ideaal voor verschillende gelegenheden, van lunch met een salade tot een elegant diner.
Calories: 250 kcal | Carbohydrates: 18 g | Protein: 15 g | Fat: 15 g | Saturated Fat: 5 g | Cholesterol: 130 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 400 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 3 g | Vitamin A: 400 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 150 mg | Iron: 2 mg