Ga terug
+ servings
Terrine van Zeevruchten Genieten

Verfijnde Terrine van Sint-Jakobsschelpen met Citroenroom

Ontdek het recept voor Terrine de Saint-Jacques, Saumon et Crevettes à la Crème Citronnée. Proef deze Franse verrukkelijkheid en maak indruk tijdens feestelijke gelegenheden!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Terrinevorm of cakevorm
  • Grote mengkom
  • Garde
  • Ovenschaal voor bain-marie
  • Snijplank en mes

Ingrediënten

  • 300 g Sint-jakobsschelpen
  • 200 g Verse zalm in blokjes gesneden
  • 200 g Gepelde garnalen grof gehakt
  • 200 ml Dikke room
  • 2 Citroenen rasp en sap
  • 3 Eieren losgeklopt
  • 2 el Verse dille fijngehakt
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een grote ovenschaal met heet water klaar voor een bain-marie.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes en hak de sint-jakobsschelpen en garnalen grof.
  • In een grote kom meng je de room, citroenrasp en -sap, de losgeklopte eieren, dille, zout en peper.
  • Voeg de zeevruchten voorzichtig toe aan het mengsel en roer alles goed door.
  • Giet het mengsel in een ingevette terrinevorm en plaats deze in de bain-marie.
  • Bak de terrine gedurende 45 minuten, of tot hij stevig aanvoelt.
  • Laat de terrine volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Serveer gekoeld, eventueel met een frisse salade of een lichte saus.

Notities

Denk eraan om altijd verse zeevruchten te gebruiken voor de beste smaakervaring. Deze terrine is ook ideaal om van tevoren te maken, zodat je meer tijd hebt om van je gezelschap te genieten tijdens feestelijke gelegenheden.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 20g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 200mg | Sodium: 600mg | Potassium: 350mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!