Verfijnde Gigot van Wildzwijn met Honing & Mosterd
Ontdek het smakelijke Franse gerecht, Gigot de sanglier au miel et à la moutarde. Perfect voor feestelijke diners, eenvoudig te bereiden en een ware smaakervaring voor iedere culinaire liefhebber.
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 2 uur uur 15 minuten minuten
Marinadetijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Totale tijd: 3 uur uur 50 minuten minuten
Servings: 6 personen
Calories: 350 kcal
Grote pan
Ovenschaal
Kwastje voor de marinade
Aluminiumfolie
1 stuk Gigot de sanglier (zwijnsbout) 4 el Honing 3 el Dijonmosterd 3 teentjes Knoflook (fijngehakt) 1 boeket Bouquet garni (tijm, laurier, peterselie) 500 ml Vleesbouillon 2 stuks Uien (in kwarten gesneden) 2 el Olijfolie naar smaak Zout naar smaak Peper
Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Kruid de zwijnsbout met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de bout aan alle kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant.
Leg de bout in een ovenschaal. Bak in dezelfde pan de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de vleesbouillon toe om de pan te deglaceren.
Maak een marinade door de honing en mosterd in een kom te mengen. Smeer deze marinade royaal over de zwijnsbout.
Voeg het bouquet garni en de bouillon met uien toe aan de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie.
Bak het geheel gedurende 2 uur in de oven. Bedruip de bout elke 30 minuten met het braadvocht.
Verwijder na 2 uur de folie en bak nog eens 15 minuten om een mooie, gekarameliseerde korst te krijgen.
Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Serveer met seizoensgroenten of een romige aardappelpuree.
Marineren van tevoren kan de smaken verder verdiepen en zorgt voor een aanvullend rijke smaakbeleving. Ideaal voor feestelijke diners!
Calories: 350 kcal | Carbohydrates: 15 g | Protein: 45 g | Fat: 12 g | Saturated Fat: 3 g | Cholesterol: 140 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 900 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 12 g | Vitamin A: 10 IU | Vitamin C: 8 mg | Calcium: 30 mg | Iron: 5 mg