Ga terug
+ servings
Honing-Mosterd Gedeeld Zwijn

Verfijnde Gigot van Wildzwijn met Honing & Mosterd

Ontdek het smakelijke Franse gerecht, Gigot de sanglier au miel et à la moutarde. Perfect voor feestelijke diners, eenvoudig te bereiden en een ware smaakervaring voor iedere culinaire liefhebber.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Marinadetijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Ovenschaal
  • Kwastje voor de marinade
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 stuk Gigot de sanglier (zwijnsbout)
  • 4 el Honing
  • 3 el Dijonmosterd
  • 3 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 boeket Bouquet garni (tijm, laurier, peterselie)
  • 500 ml Vleesbouillon
  • 2 stuks Uien (in kwarten gesneden)
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Kruid de zwijnsbout met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de bout aan alle kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Leg de bout in een ovenschaal. Bak in dezelfde pan de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de vleesbouillon toe om de pan te deglaceren.
  • Maak een marinade door de honing en mosterd in een kom te mengen. Smeer deze marinade royaal over de zwijnsbout.
  • Voeg het bouquet garni en de bouillon met uien toe aan de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie.
  • Bak het geheel gedurende 2 uur in de oven. Bedruip de bout elke 30 minuten met het braadvocht.
  • Verwijder na 2 uur de folie en bak nog eens 15 minuten om een mooie, gekarameliseerde korst te krijgen.
  • Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Serveer met seizoensgroenten of een romige aardappelpuree.

Notities

Marineren van tevoren kan de smaken verder verdiepen en zorgt voor een aanvullend rijke smaakbeleving. Ideaal voor feestelijke diners!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 45g | Fat: 12g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 140mg | Sodium: 600mg | Potassium: 900mg | Fiber: 2g | Sugar: 12g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 30mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!