Ga terug
+ servings
Filet Mignon met Honingmosterd

Verfijnde Filet Mignon met Knapperige Honing-Mosterdsaus

Ontdek hoe je een luxueuze Filet Mignon met Honing-Mosterdsaus bereidt. Perfect voor romantische diners of feesten, eenvoudig en snel klaar met heerlijke smaken!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Keukenmes
  • Snijplank
  • Lepel

Ingrediënten

  • 2 el Dijonmosterd
  • 4 stuks Filet mignon
  • 2 el Honing
  • 1 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 100 ml Runderbouillon
  • 1 stuks Verse tijm

Instructies

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Bestrooi de filet mignon met zout en peper en bak ze 4-5 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn. Haal uit de pan en houd warm.
  • Voeg de knoflook toe aan dezelfde pan en bak een minuutje tot het geurig is. Blus de pan met de runderbouillon en voeg de honing en mosterd toe. Roer goed door en laat 3 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
  • Leg de filet mignon terug in de pan en lepel de saus eroverheen. Voeg het takje tijm toe en laat nog 2-3 minuten sudderen. Haal van het vuur en serveer direct met een royale hoeveelheid saus.

Notities

Dit gerecht is ideaal als je je gasten wilt verrassen met een heerlijk, restaurantwaardig diner in het comfort van je eigen huis. Voeg aan het eind een scheutje room toe voor een romige textuur!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 30g | Fat: 25g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 140mg | Sodium: 600mg | Potassium: 700mg | Sugar: 6g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 4mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!