Ga terug
+ servings
Coquilles met Romige Preifondue

Verfijnde Coquilles Saint-Jacques met Romige Prei Fondue

Ontdek het luxe Franse gerecht Coquilles Saint-Jacques met prei fondue. Perfect voor een romantisch diner of feestelijke gelegenheid. Eenvoudig te maken, heerlijk van smaak.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: Medium

Equipment

  • Snijplank en mes
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Spatel

Ingrediënten

  • 3 stuks Preien (gesneden)
  • 50 ml Witte wijn
  • 200 ml Crème fraîche
  • 12 stuks Sint-jakobsschelpen
  • 2 Sjalotten (gehakt)
  • Boter voor het bakken
  • snufje Zout
  • snufje Peper

Instructies

  • Voorbereiding: Was en snijd de preien en sjalotten fijn.
  • Prei-fondue maken: Smelt een klont boter in een pan en voeg de preien en sjalotten toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Witte wijn toevoegen: Giet de witte wijn erbij en laat inkoken tot de helft.
  • Crème fraîche toevoegen: Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Coquilles bakken: Verhit boter in een andere pan en bak de sint-jakobsschelpen 1 tot 2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  • Serveren: Plaats de coquilles op de prei-fondue en geniet!

Notities

Deze coquilles met romige preifondue zijn een verfijnde traktatie voor speciale gelegenheden die zowel de ogen als de smaakpapillen verwennen.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 18g | Fat: 23g | Saturated Fat: 13g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 420mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!