Verfijnde Coquilles Saint-Jacques met Romige Prei Fondue
Ontdek het luxe Franse gerecht Coquilles Saint-Jacques met prei fondue. Perfect voor een romantisch diner of feestelijke gelegenheid. Eenvoudig te maken, heerlijk van smaak.
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 20 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320 kcal
Cost: Medium
Snijplank en mes
Koekenpan
Houten lepel
Spatel
3 stuks Preien (gesneden) 50 ml Witte wijn 200 ml Crème fraîche 12 stuks Sint-jakobsschelpen 2 Sjalotten (gehakt) Boter voor het bakken snufje Zout snufje Peper
Voorbereiding: Was en snijd de preien en sjalotten fijn.
Prei-fondue maken: Smelt een klont boter in een pan en voeg de preien en sjalotten toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Witte wijn toevoegen: Giet de witte wijn erbij en laat inkoken tot de helft.
Crème fraîche toevoegen: Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Coquilles bakken: Verhit boter in een andere pan en bak de sint-jakobsschelpen 1 tot 2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
Serveren: Plaats de coquilles op de prei-fondue en geniet!
Deze coquilles met romige preifondue zijn een verfijnde traktatie voor speciale gelegenheden die zowel de ogen als de smaakpapillen verwennen.
Calories: 320 kcal | Carbohydrates: 8 g | Protein: 18 g | Fat: 23 g | Saturated Fat: 13 g | Cholesterol: 70 mg | Sodium: 420 mg | Potassium: 500 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 3 g | Vitamin A: 800 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 100 mg | Iron: 1 mg