Verfijnd Filet Mignon met Vijgen, Gorgonzola en Hazelnoten
Ontdek een verrukkelijke culinaire ervaring met Filet Mignon gevuld met vijgen, gorgonzola en hazelnoten. Ideaal voor speciale gelegenheden of een indrukwekkend diner thuis.
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
Rusttijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 2 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450 kcal
Scherp mes
Keukentouw
Braadpan
Oven
100 g Gorgonzola (romig) 6 vijgen Vijgen (vers of gedroogd) 50 g Geroosterde hazelnoten 2 stuks Varkenshaasjes 2 el Honing 1 takje Rozemarijn 2 el Olijfolie 1 snufje Zout 1 snufje Peper 1 stuk Keukentouw om de filet dicht te binden
Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de varkenshaasjes in de lengte open zonder helemaal door te snijden. Hak de vijgen in stukjes en meng met gorgonzola, hazelnoten en honing. Vul de varkenshaasjes en bind ze dicht met keukentouw. Schroei ze goudbruin in olijfolie. Voeg rozemarijn toe, breng op smaak en zet in de oven. Gaar langzaam 1,5 uur. Laat 10 minuten rusten voor het snijden. Snijd in plakken en serveer met seizoensgroenten.
Deze filet mignon met vijgen en gorgonzola is perfect voor een speciale gelegenheid. De smaken smelten samen voor een onvergetelijke maaltijdbeleving.
Calories: 450 kcal | Carbohydrates: 10 g | Protein: 35 g | Fat: 30 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 100 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 400 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 5 g | Vitamin A: 10 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 15 mg | Iron: 20 mg