Ga terug
+ servings
Filet Mignon met Vijgen en Gorgonzola

Verfijnd Filet Mignon met Vijgen, Gorgonzola en Hazelnoten

Ontdek een verrukkelijke culinaire ervaring met Filet Mignon gevuld met vijgen, gorgonzola en hazelnoten. Ideaal voor speciale gelegenheden of een indrukwekkend diner thuis.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Scherp mes
  • Keukentouw
  • Braadpan
  • Oven

Ingrediënten

  • 100 g Gorgonzola (romig)
  • 6 vijgen Vijgen (vers of gedroogd)
  • 50 g Geroosterde hazelnoten
  • 2 stuks Varkenshaasjes
  • 2 el Honing
  • 1 takje Rozemarijn
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 stuk Keukentouw om de filet dicht te binden

Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Snijd de varkenshaasjes in de lengte open zonder helemaal door te snijden.
    3. Hak de vijgen in stukjes en meng met gorgonzola, hazelnoten en honing.
    4. Vul de varkenshaasjes en bind ze dicht met keukentouw.
    5. Schroei ze goudbruin in olijfolie.
    6. Voeg rozemarijn toe, breng op smaak en zet in de oven.
    7. Gaar langzaam 1,5 uur.
    8. Laat 10 minuten rusten voor het snijden.
    9. Snijd in plakken en serveer met seizoensgroenten.

Notities

Deze filet mignon met vijgen en gorgonzola is perfect voor een speciale gelegenheid. De smaken smelten samen voor een onvergetelijke maaltijdbeleving.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 35g | Fat: 30g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 15mg | Iron: 20mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!