Verfijn je Vleesgerechten: 5 Heerlijke Sauzen voor Smaakexplosie
Til je vleesgerechten naar een hoger niveau met vier eenvoudig te maken, smaakvolle sauzen. Ontdek veelzijdige recepten die je maaltijden perfect aanvullen en verrijken.
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 200 kcal
Wegwerpbekertjes voor het schenken van sauzen
Steelpan voor het bereiden van de saus
Garde om mee te kloppen
Snijplank voor het snijden van ingrediënten
200 ml Crème liquide entière 50 g Geraspte Parmezaanse kaas 1 st Eidooier 2 el Grove mosterd met zaadjes 2 teentjes Knoflook (fijngehakt) 1 el Honing 1 snufje Nootmuskaat optioneel 100 ml Crème fraîche 500 g Verse tomaten of een blik tomatenblokjes 1 kleine Ui (fijngehakt) 200 ml Olijfolie 1 handvol Verse basilicumblaadjes (fijngehakt) 1 snufje Zout naar smaak 1 snufje Peper naar smaak
Klop de eidooier en knoflook in een kom. Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je blijft kloppen tot je een romige textuur krijgt. Voeg citroensap toe, breng op smaak met zout en peper, en garneer met peterselie. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg knoflook toe en bak kort mee. Doe de tomaten erbij en laat 15-20 minuten sudderen. Voeg basilicum, zout, peper en eventueel suiker toe. Mix of laat rustiek. Verwarm de crème in een pan en smelt de Parmezaanse kaas erin. Voeg mosterd, zout, peper en nootmuskaat toe. Laat enkele minuten indikken. Roer mosterd en crème fraîche samen in een kom. Voeg honing en kruiden toe, en breng op smaak met zout en peper.
Probeer eens één van de sauzen over een sappige biefstuk of gegrilde kip voor een extra smaakvolle maaltijd.
Calories: 200 kcal | Carbohydrates: 3 g | Protein: 2 g | Fat: 20 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 50 mg | Sodium: 200 mg | Potassium: 250 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 2 g | Vitamin A: 500 IU | Vitamin C: 10 mg | Calcium: 50 mg | Iron: 0.5 mg