Ga terug
+ servings
Zoute Bûche met Zeevruchten

Verbluffende Zoute Bûche met Zeevruchten: Krab & Gamba's!

Ontdek hoe je indruk maakt met Bûche Salée aux Saveurs de la Mer. Een makkelijk te maken gerecht vol krab, gerookte zalm en garnalen voor feestdagen en speciale momenten!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Koeltijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 6 porties
Calories: 250kcal

Equipment

  • Deegroller
  • Mes
  • Kom voor de saus
  • Plasticfolie

Ingrediënten

  • 100 g Crème fraîche
  • 200 g Witbrood (zonder korstjes)
  • 150 g Krabvlees
  • 100 g Gepelde garnalen
  • 150 g Gerookte zalm
  • 1 stuks Rijpe avocado
  • 1 stuks Citroen
  • 1 el Mosterd
  • 1 el Verse dille, fijngehakt
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes plat met een deegroller.
  • Maak een saus door de crème fraîche te mengen met mosterd, dille, zout en peper.
  • Smeer een dunne laag van de saus over elke snee brood.
  • Beleg het brood met een laagje gerookte zalm, gevolgd door krab en garnalen.
  • Pureer de avocado en meng met citroensap, zout en peper. Verdeel dit over de zeevruchten.
  • Rol de sneetjes voorzichtig op en wikkel ze strak in plasticfolie. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de bûche uit de folie en snijd in plakjes. Serveer met een schijfje citroen.

Notities

Deze zoute bûche is een ideaal gerecht voor fijnproevers die een unieke draai aan hun feestelijke tafel willen geven.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 19g | Fat: 12g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 80mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!