Ga terug
–+ servings
Verrines met Avocado en Tonijn

Verbluffende Verrines met Avocado, Tonijn en Tomaat 🥑🥚

Ontdek de frisse, kleurrijke verrines van avocado, tonijn, tomaat en ei. Een verrukkelijk en eenvoudig voorgerecht dat indruk maakt op je gasten. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Tijd voor voorbereiding: 30 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 Verrines
Calories: 250kcal

Equipment

  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Vork of pureestamper
  • Een paar mooie glazen of verrines
  • Citruspers

Ingrediënten

  • 2 Rijpe avocados
  • 2 Hardgekookte eieren
  • 150 g Tonijn op water uitgelekt
  • 10-12 Cherrytomaatjes gesneden in kwartjes
  • 2 el Crème fraîche
  • 1 Citroen sap
  • 1 snufje Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering

Instructies

  • Kook de eieren in kokend water gedurende 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze en zet apart.
  • Halveer de avocado's, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit. Prak dit met citroensap in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Laat de tonijn uitlekken en meng met crème fraîche en gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd ze in kwartjes.
  • Begin met een laagje geprakte avocado in de glazen, voeg het tonijnmengsel en tomaatjes toe. Snijd de eieren in plakjes en leg deze bovenop. Garneer met een takje peterselie.

Notities

Verrines zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Ideaal voor elke feestelijke gelegenheid!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 18g | Fat: 18g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 200mg | Potassium: 800mg | Fiber: 7g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!