Ga terug
+ servings
Zeevruchtenterrine met Citroenroom

Verbluffende Terrine van Sint-Jakobsschelpen en Zalm!

Impress your guests with a delectable seafood terrine featuring scallops, salmon, and shrimp enriched with creamy lemon sauce. Perfect for chic dinners or festive occasions.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 4 uur
Totale tijd: 5 uur 10 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Keukenmachine of blender
  • Terrinevorm
  • Ovenschaal voor au bain-marie
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 300 g Sint-jakobsschelpen
  • 300 g Verse zalm
  • 200 g Gepelde garnalen
  • 20 cl Dikke room
  • 1 stuks Citroen Sap uitgeperst
  • 3 stuks Eieren
  • 1 bosje Verse dille
  • Boter Voor de vorm
  • Zout en peper Naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Maal in een keukenmachine de sint-jakobsschelpen, zalm, 150 g garnalen en de eieren tot een gladde massa.
  • Voeg de room, citroensap, dille, zout en peper toe. Mix opnieuw goed door.
  • Boter een terrinevorm in en giet een laag van het mengsel erin. Leg de resterende garnalen erop en bedek met de rest van het mengsel.
  • Bedek de vorm met aluminiumfolie en plaats deze in een ovenschaal met heet water (au bain-marie).
  • Bak de terrine ongeveer 40 minuten, tot hij stevig aanvoelt.
  • Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  • Serveer koud, eventueel met een frisse citroensaus of een knapperig slaatje.

Notities

Deze terrine is een elegant gerecht dat eenvoudig te maken is en perfect past bij feestelijke gelegenheden. Geniet ervan met een glas witte wijn!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 22g | Fat: 16g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 140mg | Sodium: 400mg | Potassium: 450mg | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 80mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!