Verbluffende Terrine van Sint-Jakobsschelpen en Zalm
Probeer de verfijnde Terrine de Saint Jacques met zalm en garnalen in romige citroensaus: makkelijk te maken, onweerstaanbaar smaakvol en perfect voor feestelijke gelegenheden!
Klop de eieren in een grote kom en voeg de room toe. Meng goed tot een gladde massa.
Snijd de zalm in kleine blokjes en voeg toe aan het mengsel. Snijd ook de Sint-Jakobsschelpen in stukjes en voeg samen met de garnalen toe.
Breng op smaak met citroensap, bieslook, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Meng voorzichtig.
Vet een terrinevorm in met boter en giet het mengsel erin.
Plaats de vorm in een ovenschaal met heet water (bain-marie) en bak ongeveer 40 minuten tot de terrine stevig is.
Laat de terrine afkoelen op kamertemperatuur en zet hem vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast.
Snijd in plakjes en serveer met een frisse salade of een lichte yoghurtsaus.
Notities
Deze Terrine de Saint Jacques, met zalm en garnalen, is een feestje voor de smaakpapillen en kan met gemak een dag van tevoren worden bereid. Ideaal voor bijzondere gelegenheden waarbij je indruk wilt maken!