Ga terug
+ servings
Huisgemaakte Eendenlever Terrine

Verbluffende Terrine van Huisgemaakte Foie Gras: Ontdek het Recept!

Ontdek hoe je de luxe Franse terrine de foie gras eenvoudig thuis bereidt. Verbluffend bij speciale gelegenheden en vooraf te maken! Vind geschiedenis en tips.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rust- en opstijftijd: 2 uur 35 minuten
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 610kcal

Equipment

  • Terrinevorm
  • Plasticfolie
  • Bain-marie

Ingrediënten

  • 500 g Foie gras cru (rauwe eendenlever)
  • 1 theelepel Zout
  • 1/2 theelepel Peper
  • 2 eetlepels Cognac
  • 1 eetlepel Bloem
  • 1 Sjalot, fijngehakt
  • 3-4 eetlepels Gelei van porto of vleessaus
  • voor serveren Geroosterd brood

Instructies

  • Laat de foie gras 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je begint.
  • Mix in een kom het zout, de peper en de cognac.
  • Snijd de foie gras in stukken en meng deze met het zout-cognacmengsel. Voeg daarna de bloem en de fijngehakte sjalot toe.
  • Bekleed een terrinevorm met plasticfolie en schep het mengsel erin.
  • Bedek de terrine goed en plaats deze in een warme (niet kokende) bain-marie. Bak in een voorverwarmde oven op 90°C gedurende 45 minuten.
  • Haal de terrine uit de oven, laat afkoelen en zet deze minimaal 24 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Serveer met een laagje porto-gelatine en geroosterd brood. Smullen maar!

Notities

Deze terrine van foie gras is een diner-showstopper en kan gemakkelijk van tevoren worden voorbereid, wat het ideaal maakt voor drukke feestdagen.

Nutrition

Calories: 610kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 35g | Fat: 55g | Saturated Fat: 20g | Cholesterol: 520mg | Sodium: 650mg | Potassium: 190mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 870IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 35mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!