Verbluffende Terrine van Huisgemaakte Foie Gras: Ontdek het Recept!
Ontdek hoe je de luxe Franse terrine de foie gras eenvoudig thuis bereidt. Verbluffend bij speciale gelegenheden en vooraf te maken! Vind geschiedenis en tips.
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Rust- en opstijftijd: 2 uur uur 35 minuten minuten
Totale tijd: 3 uur uur 50 minuten minuten
Servings: 6 personen
Calories: 610 kcal
Terrinevorm
Plasticfolie
Bain-marie
500 g Foie gras cru (rauwe eendenlever) 1 theelepel Zout 1/2 theelepel Peper 2 eetlepels Cognac 1 eetlepel Bloem 1 Sjalot, fijngehakt 3-4 eetlepels Gelei van porto of vleessaus voor serveren Geroosterd brood
Laat de foie gras 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je begint.
Mix in een kom het zout, de peper en de cognac.
Snijd de foie gras in stukken en meng deze met het zout-cognacmengsel. Voeg daarna de bloem en de fijngehakte sjalot toe.
Bekleed een terrinevorm met plasticfolie en schep het mengsel erin.
Bedek de terrine goed en plaats deze in een warme (niet kokende) bain-marie. Bak in een voorverwarmde oven op 90°C gedurende 45 minuten.
Haal de terrine uit de oven, laat afkoelen en zet deze minimaal 24 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveer met een laagje porto-gelatine en geroosterd brood. Smullen maar!
Deze terrine van foie gras is een diner-showstopper en kan gemakkelijk van tevoren worden voorbereid, wat het ideaal maakt voor drukke feestdagen.
Calories: 610 kcal | Carbohydrates: 8 g | Protein: 35 g | Fat: 55 g | Saturated Fat: 20 g | Cholesterol: 520 mg | Sodium: 650 mg | Potassium: 190 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 1 g | Vitamin A: 870 IU | Vitamin C: 2 mg | Calcium: 35 mg | Iron: 3 mg