Verbluffende Filet Mignon Rôti met Chorizo en Comté Kaas
Ontdek het recept voor Filet Mignon Rôti met Chorizo en Comté, een Franse delicatesse met een pittige en romige twist. Perfect om indruk te maken bij speciale gelegenheden!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400 kcal
Pan
Scherp mes
Snijplank
Keukentouw
Kom voor de vulling
100 g Comté, geraspt 1 eetlepel Crème fraîche 1 eetlepel Mosterd à l’ancienne 8 plakjes Gerookt spek 1 st Varkenshaas (filet mignon) 80 g Chorizo, in kleine blokjes 1 st Sjalot, fijngesneden 1 snufje Zout naar smaak 1 snufje Peper naar smaak
Meng de chorizo met de geraspte Comté in een kom. Dit zorgt voor een smaakvolle en romige vulling.
Snijd de varkenshaas voorzichtig in de lengte open (niet helemaal doormidden) en vul hem met het chorizo-Comté mengsel.
Wikkel de filet mignon in de plakjes spek en bind hem vast met keukentouw.
Verhit een pan en bak de filet rondom goudbruin.
Voeg de sjalot toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de crème fraîche en mosterd toe.
Dek de pan af en laat het geheel 25 minuten op laag vuur garen.
Snijd de filet in plakjes en serveer met de saus en bijgerechten naar keuze.
Dit gerecht combineert elegantie en smaak en is eenvoudig te bereiden, ideaal voor een feestelijke maaltijd.
Calories: 400 kcal | Carbohydrates: 5 g | Protein: 30 g | Fat: 28 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 120 mg | Sodium: 950 mg | Potassium: 650 mg | Vitamin C: 3 mg | Calcium: 300 mg | Iron: 2 mg