Ga terug
+ servings
Luchtige Dacquoise Pralinécrème

Verbluffende Dacquoise met Luxe Praliné Crème

Ontdek het recept voor Dacquoise à la Crème Pralinée, een luchtig Frans amandelschuimgebak met rijke pralinécrème. Perfect voor feestelijke gelegenheden of een luxe traktatie.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Opstijftijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Garde of elektrische mixer
  • Zeef
  • Spatel
  • Bakplaat met bakpapier
  • Koelrek

Ingrediënten

  • 4 stuks eiwitten
  • 150 g zachte boter
  • 200 g praliné van hazelnoten
  • 20 g bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 30 g kristalsuiker
  • 120 g amandelmeel
  • 200 ml koude slagroom
  • 50 g extra poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Zeef het amandelmeel, bloem en poedersuiker samen.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de kristalsuiker toe tot een glanzende meringue ontstaat.
  • Spatel voorzichtig het amandelmengsel door de meringue.
  • Verdeel het beslag in twee gelijke cirkels op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 15-20 minuten tot de dacquoise licht goudbruin is. Laat afkoelen.
  • Klop de boter romig en meng met de praliné en vanille-extract.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker tot stijve pieken en meng voorzichtig met de pralinécrème.
  • Leg één dacquoise-schijf op een bord, bestrijk met de crème en plaats de tweede schijf erbovenop.
  • Garneer met extra crème, gehakte hazelnoten en een vleugje cacao of poedersuiker.
  • Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor het beste resultaat.

Notities

De Dacquoise à la Crème Pralinée biedt een perfecte balans tussen zoet en knapperig, en is geschikt voor iedere liefhebber van de Franse patisserie.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 5g | Fat: 35g | Saturated Fat: 18g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 150mg | Potassium: 180mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin A: 20IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!