Ga terug
+ servings
Frambozen-Mascarpone Bûche Recept

Verbluffende Bûche Framboise-Mascarpone: Een Hemelse Traktatie

Maak indruk met de Bûche Framboise-Mascarpone Éblouissante! Een luchtig, feestelijk dessert met mascarpone en frambozen. Perfect voor elke feestelijke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Servings: 8 porties
Calories: 350kcal

Equipment

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Garde of mixer
  • Spatel
  • Keukenfolie

Ingrediënten

  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Frambozen vers of bevroren
  • 3 stuks Eieren
  • 100 g Suiker
  • 100 g Bloem
  • 50 g Boter gesmolten
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 snufje Zout
  • 200 ml Slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Scheid het eiwit van de eidooiers. Klop de eidooiers samen met de suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
  • Voeg de bloem en gesmolten boter toe en meng goed. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  • Giet het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad. Bak 12-15 minuten tot het biscuit goudbruin is.
  • Klop de slagroom stijf en meng deze met de mascarpone tot een luchtige crème.
  • Laat het biscuit afkoelen en verwijder het voorzichtig van het bakpapier. Smeer de mascarponecrème over het biscuit en verdeel de frambozen erover.
  • Rol het biscuit voorzichtig op tot een bûche. Wikkel strak in folie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met extra frambozen en een beetje poedersuiker voor een feestelijke uitstraling.

Notities

Perfect for impressing guests at any celebration. Add raspberry liqueur for an extra touch!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 6g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 150mg | Potassium: 250mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!