Ga terug
+ servings
Kerst Tiramisu Bûche De Noël

Verbluffende Bûche de Noël Tiramisu met Mascarpone voor Kerst

Ontdek de Bûche de Noël tiramisu met mascarpone, een feestelijk dessert voor de kerstdagen. Combineer klassieke tiramisu-smaken met een moderne twist. Perfect en eenvoudig te maken!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Mixkom
  • Bûchevorm

Ingrediënten

  • 100 ml sterke koffie
  • 12 stuks lange vingers (savoiardi)
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml koffielikeur optioneel
  • 3 eieren eieren gescheiden
  • 30 g cacaopoeder
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en romig mengsel.
  • Voeg de mascarpone geleidelijk toe aan het eidooiermengsel en roer voorzichtig om klontjes te voorkomen.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  • Zet een kop sterke koffie en laat deze afkoelen. Voeg eventueel de koffielikeur toe.
  • Doop de lange vingers kort in de koffie en leg een laag in een bûchevorm of rechthoekige schaal.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk glad.
  • Herhaal met een tweede laag lange vingers en de resterende mascarponecrème.
  • Laat de bûche minstens 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met cacaopoeder voor een mooie afwerking.
  • Snij in plakken en geniet!

Notities

Voor een extra feestelijke touch kun je de bûche decoreren met chocoladekrullen, verse muntblaadjes of een paar rode bessen voor een frisse smaak!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 100mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!