Verbluffende Bûche de Noël met Koffie en Praliné voor Feestdagen!
Ontdek de Bûche de Noël au café et au praliné: een feestelijk dessert dat de kersttafel verrijkt met rijke koffiesmaken en knapperige praliné. Impressie gegarandeerd!
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen.
Klop de eidooiers met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit samen met de oploskoffie toe aan het chocolademengsel. Meng tot een glad beslag.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak gedurende 10-12 minuten in de oven.
Klop ondertussen de slagroom stijf en meng voorzichtig de pralinépasta erdoor.
Laat de cake afkoelen en verwijder het bakpapier. Bestrijk de cake met de pralinécrème en rol hem strak op.
Wikkel de opgerolde cake in vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Decoreer de bûche met gesmolten chocolade en eventueel wat extra praliné. Serveer gekoeld.
Notities
De Bûche de Noël au café et au praliné is niet alleen een heerlijke afsluiter van een kerstdiner, maar ook een indrukwekkende traktatie die je gemakkelijk van tevoren kunt bereiden.