Ga terug
+ servings
venkelsoep recepten

Venkelsoep

Ontdek heerlijke venkelsoep recepten met eenvoudige ingrediënten en een rijke smaak. Perfect voor een gezonde maaltijd op elke dag. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $8

Equipment

  • Grote pan
  • Staafmixer
  • Houten lepel
  • Fijne zeef (optioneel)

Ingrediënten

  • 2 middelgrote venkelknollen Venkel (fijn gesneden)
  • 1 stuk Ui (gehakt)
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 liter Groentenbouillon
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Komijnzaad
  • 1 takje Verse tijm
  • zout naar smaak Zout
  • peper naar smaak Peper

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe, bak tot ze glazig zijn.
  • Voeg de gesneden venkelknollen toe en roerbak ze kort mee.
  • Voeg komijnzaad en tijm toe en meng alles goed door elkaar.
  • Giet de groentenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook, laat het daarna zachtjes pruttelen tot de venkel gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

Notities

Voeg een klein beetje citroensap toe vlak voor het serveren om de frisse smaak van de venkel te versterken. Deze venkelsoep blijft maximaal 3 dagen vers in de koelkast. Je kunt de soep invriezen in porties; voeg bij het opwarmen een beetje water of bouillon toe om de consistentie te behouden.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 4g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 500mg | Potassium: 450mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 3mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!