Ga terug
+ servings
vegetarische pasta recepten

Vegetarische pasta recepten: Genieten van heerlijke smaken!

Geniet van heerlijke vegetarische pasta recepten vol verse groenten en kruiden. Ideaal voor elke dag, snel, gezond en smaakvol, klaar in 25 minuten. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Pannekoekenhark of spatel
  • Mes en snijplank
  • Pastelepel
  • Grillpaneel

Ingrediënten

  • 250 g Pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
  • 2 el Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk Rode paprika (in blokjes)
  • 1 stuk Courgette (in blokjes)
  • 100 g Spinazie
  • 2 stuks Tomaten (in blokjes)
  • 1 handvol Basilicum (verse)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Begin met het koken van de pasta volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat je de pasta al dente kookt, want dat geeft de beste textuur. Terwijl de pasta kookt, kun je alvast beginnen met de groenten.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de gehakte knoflook toe. Laat de knoflook licht goudbruin bakken. Snijd de rode paprika en courgette in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Roer regelmatig om te voorkomen dat de groenten aanbranden.
  • Voeg de spinazie en tomaten toe aan de pan en laat het geheel nog een paar minuten koken. Meng de gekookte pasta door de groenten en breng op smaak met zout, peper en verse basilicum.

Notities

Dit vegetarische pasta recept is een echte must-try voor iedereen die van eenvoudige, gezonde en smaakvolle gerechten houdt. Het is snel klaar, flexibel en perfect voor elke gelegenheid. Dus pak je pannen erbij en geniet van deze heerlijke smaken!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 12g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 1200IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!