Vegetarische pasta
Ontdek het perfecte recept voor vegetarische pasta vol met verse groenten en Italiaanse smaken. Maak snel een gezond en overheerlijk gerecht dat iedereen blij maakt. Ideaal voor elke dag of bijzondere gelegenheden. Proef nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350 kcal
Grote pan
Houten lepel
Pasta pot
250 g Pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti) 3 el Olijfolie 2 teentjes Knoflook (fijngehakt) 1 stuk Courgette (in blokjes) 1 stuk Paprika (in blokjes) 200 g Cherry tomaten (gehalveerd) 100 g Spinazie (vers) 1 el Italiaanse kruiden 1 snufje Zout 1 snufje Peper 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze lichtbruin.
Voeg de courgette en paprika toe aan de pan en bak dit gedurende 5 minuten.
Voeg de cherry tomaten en spinazie toe, roer goed door en laat het een paar minuten sudderen.
Voeg de gekookte pasta toe aan de pan, breng op smaak met kruiden, zout, en peper, en meng goed. Serveer met Parmezaanse kaas eroverheen.
Vegetarische pasta is een ideale manier omGezond en kleurrijk te eten. Dit gerecht is eenvoudig aan te passen aan je eigen voorkeuren.
Calories: 350 kcal | Carbohydrates: 55 g | Protein: 12 g | Fat: 10 g | Saturated Fat: 3 g | Cholesterol: 15 mg | Sodium: 300 mg | Potassium: 700 mg | Fiber: 5 g | Sugar: 8 g | Vitamin A: 500 IU | Vitamin C: 40 mg | Calcium: 100 mg | Iron: 2 mg