Ga terug
+ servings
recept vegetarische pasta

Vegetarische pasta

Ontdek het perfecte recept voor vegetarische pasta vol met verse groenten en Italiaanse smaken. Maak snel een gezond en overheerlijk gerecht dat iedereen blij maakt. Ideaal voor elke dag of bijzondere gelegenheden. Proef nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Pasta pot

Ingrediënten

  • 250 g Pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
  • 3 el Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk Courgette (in blokjes)
  • 1 stuk Paprika (in blokjes)
  • 200 g Cherry tomaten (gehalveerd)
  • 100 g Spinazie (vers)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze lichtbruin.
  • Voeg de courgette en paprika toe aan de pan en bak dit gedurende 5 minuten.
  • Voeg de cherry tomaten en spinazie toe, roer goed door en laat het een paar minuten sudderen.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan, breng op smaak met kruiden, zout, en peper, en meng goed. Serveer met Parmezaanse kaas eroverheen.

Notities

Vegetarische pasta is een ideale manier omGezond en kleurrijk te eten. Dit gerecht is eenvoudig aan te passen aan je eigen voorkeuren.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 12g | Fat: 10g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 300mg | Potassium: 700mg | Fiber: 5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!