Ga terug
+ servings
Vegetarische lasagne met aubergine

Vegetarische lasagne met aubergine

Ontdek hoe je een heerlijke vegetarische lasagne met aubergine maakt. Simpel recept vol smaak en gezondheid. Perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Ovenschaal
  • Bakpan
  • Mes voor snijden
  • Houten lepel
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 400 g lasagnebladen vers of gedroogd
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Begin met het wassen en snijden van de aubergines in dunne plakken. Bestrooi ze lichtjes met zout en laat ze ongeveer 30 minuten uitlekken. Spoel ze daarna af en dep ze droog met keukenpapier. Bak de plakken aubergine in een beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de gehakte tomaten toe en kruid met oregano, zout en peper. Laat de saus zachtjes pruttelen terwijl je de smaken laat mengen.
  • Begin met een laag tomatensaus op de bodem van je ovenschaal. Voeg daar een laag lasagnebladen aan toe, gevolgd door een laag gebakken aubergine. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn, waarbij je eindigt met een laag saus en een royale strooien van mozzarella en Parmezaanse kaas.

Notities

Deze vegetarische lasagne is perfect voor een gezellige familiediner of een etentje met vrienden, en kan van tevoren worden bereid voor gemak.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 15g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 750mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!