Ontdek de magie van een heerlijke vegetarische curry met kikkererwten. Romige kokosmelk, pittige specerijen en verse groenten maken dit 30 minuten gerecht tot jouw nieuwe favoriete comfortfood. Ideaal voor drukke dagen en gezellige etentjes. Proef de wereld in een pan en geniet van deze simpele doch smakelijke plantbased maaltijd.
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg gesneden ui, knoflook en gember toe. Bak ze langzaam tot ze zacht en glanzend zijn.
Voeg de in blokjes gesneden paprika’s toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
Voeg currypoeder en kikkererwten toe, roer goed door en laat meebakken.
Giet de kokosmelk en groentebouillon erbij en laat het geheel sudderen gedurende 15 minuten.
Roer de spinazie erdoor en laat nog even koken tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Deze vegetarische curry met kikkererwten is een heerlijk en gezond gerecht dat perfect is voor drukke dagen en kan eenvoudig worden aangepast met verschillende groenten.