Ga terug
+ servings
Vegetarische curry met kikkererwten

Vegetarische curry met kikkererwten

Ontdek de magie van een heerlijke vegetarische curry met kikkererwten. Romige kokosmelk, pittige specerijen en verse groenten maken dit 30 minuten gerecht tot jouw nieuwe favoriete comfortfood. Ideaal voor drukke dagen en gezellige etentjes. Proef de wereld in een pan en geniet van deze simpele doch smakelijke plantbased maaltijd.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal

Equipment

  • Grote pan of wok
  • Houten lepel
  • Snijplank en mes
  • Maatbeker voor vloeistoffen

Ingrediënten

  • 400 g Kikkererwten (uit blik)
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 stuks Ui (gefileerd en gesneden)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk Gember (vers, geraspt)
  • 2 stuks Paprika’s (in blokjes)
  • 100 g Spinazie (vers)
  • 2 el Currypoeder
  • 500 ml Groentebouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg gesneden ui, knoflook en gember toe. Bak ze langzaam tot ze zacht en glanzend zijn.
  • Voeg de in blokjes gesneden paprika’s toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg currypoeder en kikkererwten toe, roer goed door en laat meebakken.
  • Giet de kokosmelk en groentebouillon erbij en laat het geheel sudderen gedurende 15 minuten.
  • Roer de spinazie erdoor en laat nog even koken tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Deze vegetarische curry met kikkererwten is een heerlijk en gezond gerecht dat perfect is voor drukke dagen en kan eenvoudig worden aangepast met verschillende groenten.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 10g | Fat: 15g | Saturated Fat: 10g | Sodium: 500mg | Potassium: 400mg | Fiber: 8g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1800IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 40mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!