Ga terug
+ servings
Vegetarische Boekweit Galettes

Vegetarische Boekweit Galettes

Ontdek de magie van Vegetarische Boekweit Galettes: snel, gezond en verrukkelijk. Perfect voor elke maaltijd of bijzondere gelegenheid. Proef de Bretonse traditie met een vegetarische twist.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $10

Equipment

  • Crêpière of koekenpan
  • Mes en snijplank
  • Kleine kom voor de eieren
  • Spatel
  • Verwarmde pan

Ingrediënten

  • 4 stuks Galettes van boekweit
  • 4 stuks Eieren
  • 100 g Champignons van Parijs
  • 100 g Geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère)
  • naar smaak el Crème fraîche

Instructies

  • Schil de champignons en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak de champignons tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Leg een boekweit galette in een warme crêpière of koekenpan.
  • Casseer een ei in het midden van de galette.
  • Verdeel een deel van de gebakken champignons en wat geraspte kaas over de galette.
  • Laat alles rustig bakken tot het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht is (ongeveer 3-4 minuten).
  • Voeg een lepel crème fraîche toe en vouw de randen van de galette naar binnen.
  • Laat hem nog even bakken zodat de kaas mooi smelt.
  • Herhaal dit proces voor de overige galettes.

Notities

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Zorg ervoor dat de pan heet genoeg is voordat je de galette erin legt. Experimenteer met verschillende soorten kaas om nieuwe smaken te ontdekken. Bewaar de galettes in een afgesloten doos in de koelkast voor maximaal twee dagen. Voor langere bewaring kunnen ze worden ingevroren; leg ze tussen bakpapier om plakken te voorkomen.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 15g | Fat: 18g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 180mg | Sodium: 400mg | Potassium: 450mg | Fiber: 3g | Sugar: 1g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 250mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!