Ontdek de frisse smaak van Vegetarische Avocado Wraps. Makkelijk te maken en vol gezonde ingrediënten. Perfect voor een lunch of feestje. Probeer ze nu.
2eetlepelsverse kaas (zoals geitenkaas) of plantaardige kaas
1eetlepelkiemgroenten (bijvoorbeeld alfalfa of radijs)
1eetlepelcitroensap
naar smaakzout en peper uit de molen
enkeletakjesbieslook of peterselie
Instructies
Was en schil de wortel, snijd deze in dunne reepjes.
Snijd de paprika en komkommer in lange, dunne reepjes.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes, besprenkel met citroensap.
Leg de wraps plat op een werkblad en verdeel de verse kaas erover.
Verdeel avocado, wortel, paprika en komkommer over het midden van de wraps.
Voeg rucola en kiemgroenten toe, strooi zout en peper erover en bestrooi met bieslook of peterselie.
Rol de wraps stevig op, beginnend aan de onderkant en vouw de zijkanten naar binnen.
Snijd de wraps diagonaal doormidden en serveer direct.
Notities
Gebruik altijd rijpe avocado’s voor de beste smaak en textuur. Maak de wraps niet te vol, zodat ze gemakkelijk op te rollen zijn. Voeg eventueel chilivlokken toe voor een extra kick. Bewaar de wraps in folie voor maximaal één dag in de koelkast. Serveer met een frisse salade of koude soep voor een complete maaltijd.