1stuksExtra carotte, gerasptvoor de knapperige topping!
1handvolVerse koriander of peterselie
2elSesamzaadjesmix van wit en zwart is mooi
naar smaakVegan mayonaise of zoete mosterdvoor de saus
Instructies
Schil de carottes zorgvuldig en kook ze 8 tot 10 minuten in gezouten water tot ze net zacht zijn.
Laat de gekookte carottes goed uitlekken in een vergiet.
Meng de sojasaus, rijstazijn, ahornsiroop, olijfolie, gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder in een kom tot een marinade.
Leg de uitgelekte carottes in de marinade zodat ze helemaal onder staan en marineer minimaal 30 minuten.
Verhit een koekenpan met een dun laagje olie op middelhoog vuur en bak de gemarineerde carottes ongeveer 10 minuten, draai ze regelmatig.
Snijd de broodjes over de lengte bijna door en rooster ze kort voor extra krokantheid.
Plaats een gemarineerde carotte in elk broodje, voeg geraspte wortel, vegan mayo of mosterd en sesamzaadjes toe.
Notities
Je kunt pastinaak of courgette gebruiken als vervanging voor de wortel. Experimenteer met verschillende marinades en toppings voor variatie. Bewaar de overgebleven ingrediënten apart in de koelkast en ze blijven tot 3 dagen goed. Zorg ervoor dat je de marinadetijd respecteert voor de beste smaakontwikkeling.