Ga terug
+ servings
Vegan Hachis Parmentier

Vegan Hachis Parmentier

Ontdek de heerlijke Vegan Hachis Parmentier met lentilles. Troostend comfortfood met een plantaardige twist. Perfect voor elke maaltijd. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Oventijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Ovenschaal
  • Pureestamper
  • Keukenmes
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 1000 g Aardappelen
  • 200 g Groene lentilles
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 stuk Wortelen (geraspt)
  • 400 g Tomatenpuree
  • to taste ml Plantaardige melk
  • to taste g Boter (of plantaardige boter)
  • to taste g Paneermeel

Instructies

  • Spoel de lentilles goed af onder stromend water.
  • Doe de lentilles in een pan met verse water en laat ze 20-25 minuten gaar koken.
  • Snijd de ui fijn en rasp de wortelen.
  • Bak de ui en wortelen in een beetje olie tot ze glazig en zacht zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat het mengsel 10 minuten sudderen op laag vuur.
  • Kook de aardappelen tot ze makkelijk met een vork te doorboren zijn.
  • Maak een romige puree met wat plantaardige melk en boter.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Verdeel het lentille-mengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree.
  • Spreid wat panieermeel over de bovenkant en bak 20 minuten in de oven.

Notities

Voeg een eetlepel tomatenpuree extra toe aan de puree voor een mooi kleurcontrast tussen de lagen. Dit gerecht blijft goed in de koelkast tot 3 dagen. Voor langere bewaring kan het ingevroren worden. Voor variaties, probeer andere groenten toe te voegen of gebruik zoete aardappelen voor de puree.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 12g | Fat: 8g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 3g | Sodium: 700mg | Potassium: 850mg | Fiber: 10g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!