Ga terug
+ servings
vegan cake recept

Vegan cake recept – Heerlijk, makkelijk en vol creativiteit!

Ontdek een heerlijk vegan cake recept dat zacht smaakt en eenvoudig te maken is. Ideaal voor elke gelegenheid met flexibele ingrediënten en verrassende smaken. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Oven
  • Cakevorm
  • Mengkom
  • Spatel
  • Tandenstoker

Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 200 g Suiker
  • 10 g Bakpoeder
  • 250 ml Amandelmelk
  • 100 ml Plantaardige olie
  • 1 tl Vanille-extract
  • 30 g Cacaopoeder
  • 100 g Vers fruit bijvoorbeeld bessen, appel of kiwi

Instructies

  • Begin door de oven voor te verwarmen op 180 graden Celsius en vet de cakevorm in met plantaardige olie.
  • Meng in een grote kom de droge ingrediënten: bloem, suiker, bakpoeder en cacaopoeder.
  • Voeg de natte ingrediënten toe: amandelmelk, plantaardige olie en vanille-extract en meng tot een glad beslag.
  • Snijd je favoriete vruchten in kleine stukjes en roer ze door het beslag. Spatel het beslag in de ingevette cakevorm.
  • Bak de cake gedurende 30-35 minuten en laat hem volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Notities

Dit vegan cake recept is perfect voor zowel beginners als gevorderden en biedt eindeloze mogelijkheden voor variaties en aanpassingen.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 100mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 12g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 10mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!