Geniet van de heerlijke smaak van Varkensspareribs met honing-mosterd marinade. Simpel te maken en perfect voor een BBQ of gezellige maaltijd. Probeer dit recept nu!
1handschoenVerse kruiden (optioneel)zoals rozemarijn of tijm
Instructies
Meng in een kom de honing, mosterd, sojasaus, knoflook en olijfolie tot een gladde saus.
Voeg eventueel zout en peper toe om de smaken te versterken.
Leg de spareribs in een grote schaal en bestrijk ze royaal met de marinade.
Laat de spareribs minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C of zet de BBQ aan.
Leg de spareribs op een bakplaat of op de grill en bak ze ongeveer 45 minuten tot ze gaar en mooi bruin zijn.
Keer ze regelmatig om ze gelijkmatig te laten kleuren.
Laat de spareribs na het bakken 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Notities
Voor de beste resultaten, kies voor hoogwaardige spareribs met lekker vet voor extra sappigheid. Experimenteer met verse kruiden zoals rozemarijn of tijm voor versterkte smaken. Vergeet niet om je marinade te proeven voordat je deze op het vlees aanbrengt, zodat je zeker weet dat hij perfect is! Bewaar eventuele restjes in de koelkast en verwarm ze langzaam in de oven voor de beste textuur.