Ga terug
–+ servings
varkenshaas recepten

Varkenshaas recepten

Ontdek de lekkerste varkenshaas recepten volgens traditionele en moderne bereidingen. Perfect voor elke gelegenheid en eenvoudig te maken. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $15

Equipment

  • Braadpan
  • Scherp mes
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier
  • Vlees thermometer

Ingrediënten

  • 1000 g Varkenshaas
  • 2 el Olijfolie
  • 3 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 el Verse rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 el Verse tijm (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 100 ml Witte wijn (optioneel)

Instructies

  • Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper.
  • Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak het vlees kort aan alle kanten tot het mooi bruin kleurt.
  • Voeg de knoflook, rozemarijn en tijm toe aan de pan en bak ze kort mee.
  • Giet de witte wijn in de pan en laat alles even pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de varkenshaas in een ovenschaal en laat het ongeveer 30 minuten garen.
  • Controleer de gaarheid met een thermometer (tussen 65 en 70 graden Celsius).
  • Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het snijdt.

Notities

Laat het vlees marineren voor extra malsheid.
Experimenteer met verschillende kruiden voor variatie.
Restjes kunnen tot twee dagen in de koelkast worden bewaard of tot drie maanden worden ingevroren. Verwarm het langzaam op een lage temperatuur in de oven om uitdrogen te voorkomen.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 36g | Fat: 17g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 300mg | Potassium: 600mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 10mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!