Varkenshaas ovenschotel met champignons en roomsaus
Ontdek de heerlijke Varkenshaas ovenschotel met champignons en roomsaus. Een simpel en troostrijk recept dat perfect is voor elk diner. Probeer het nu!
Snijd de champignons in dunne plakjes en hak de ui en knoflook fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote ovenbestendige pan en bak de varkenshaas rondom aan tot het mooi bruin is.
Haal het vlees uit de pan en bak de ui en champignons in dezelfde pan tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Giet de room in de pan en roer er een eetlepel mosterd doorheen. Breng op smaak met zout en peper, en laat het even pruttelen met het vlees terug in de pan.
Zet de pan in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en laat het gerecht 20 minuten garen. Garneer met verse peterselie.
Notities
Gebruik altijd verse kruiden voor de beste smaak, zoals peterselie. Probeer om de champignons niet te wassen, maar ze af te vegen met een vochtige doek. Voor een lichtere versie kun je room vervangen door magere Griekse yoghurt of halfvolle melk. Dit gerecht kan voorbereid worden tot aan de ovenstap en bewaard worden in de koelkast. Het is ook goed in te vriezen, maar houd rekening met de textuur van de saus na het ontdooien.