Ga terug
+ servings
Varkenshaas met mosterdsaus

Varkenshaas met mosterdsaus: Een overheerlijke ervaring!

Ontdek het heerlijke varkenshaas met mosterdsaus een tijdloos recept met sappig vlees en romige saus Perfect voor elke dag of feestdagen met eenvoudige ingrediënten en duidelijke bereidingsstappen.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Grote braadpan
  • Keukenmes
  • Spatel
  • Maatbeker
  • Schaar voor het snijden van kruiden

Ingrediënten

  • 500 g Varkenshaas
  • 2 el Mosterd (Dijon of grof)
  • 150 ml Room of crème fraîche voor een rijkere smaak
  • 1 Ui fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Tijm vers of gedroogd
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 ml Witte wijn optioneel en aanbevolen

Instructies

  • Bereid het varkenshaas door het droog te deppen met keukenpapier. Bestrooi lichtjes met zout en peper. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas ca. 3-4 minuten per kant goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  • Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak ze zacht en glazig. Voeg de witte wijn toe en laat het sudderen tot de alcohol is verdampt.
  • Voeg de mosterd toe en roer goed. Voeg vervolgens de room toe en breng het aan de kook. Laat indikken. Voeg het vlees weer toe aan de pan en laat nog 10 minuten sudderen tot het vlees gaar is.

Notities

Varkenshaas met mosterdsaus is eenvoudig te maken en een heerlijke keuze voor zowel dagelijkse maaltijden als speciale gelegenheden. Voeg een beetje honing toe voor een subtiele zoetheid in de saus!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Sugar: 2g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 2mg | Iron: 9mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!