Ga terug
+ servings
Vanille Caramel Rijstpudding

Vanille Caramel Rijstpudding

Geniet van de romige zachtheid van onze Vanille Caramel Rijstpudding. Simpel te maken en perfect als troostvoedsel of feestelijk dessert. Proef de nostalgie vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $8

Equipment

  • Brede steelpan met dikke bodem
  • Houten lepel
  • Zeef
  • Kommen voor het serveren

Ingrediënten

  • 100 g Ronde rijst
  • 1 liter Volle melk
  • 80 g Suiker
  • 1 stuk Vanillestokje
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • naar smaak Caramel optioneel

Instructies

  • Spoel de rijst grondig onder koud water.
  • Giet de melk in een brede steelpan en voeg het vanillestokje toe.
  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit.
  • Breng de melk langzaam aan de kook terwijl je af en toe roert.
  • Voeg de rijst toe zodra de melk begint te dampen.
  • Laat het geheel 35 minuten sudderen op laag vuur terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de suiker toe in de laatste 5 minuten en roer goed door.
  • Schep de pudding in kommen en laat afkoelen.
  • Voeg een druppel warm caramel toe voor extra smaak (optioneel).

Notities

Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen goed.
Voor een gezondere variant, gebruik amandelmelk en verlaag de suiker.
Experimenteer met verschillende soorten caramels, zoals zout-karamel, om een unieke twist te geven!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 8g | Fat: 6g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 50mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 15g | Vitamin A: 4IU | Calcium: 15mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!