Ontdek waarom deze Vanille Aardbeien Taart een must-try is. Simpel te maken met romige semoule en verse aardbeien perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag.
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm in met boter.
Giet de melk in een steelpan en voeg de gesplitste vanillepeul en de suiker toe. Laat het mengsel op laag vuur verwarmen tot het begint te dampen.
Voeg de semoule beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren tot het mengsel dikker wordt en een puddingachtige consistentie krijgt.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Klop intussen de eieren los in een aparte kom en meng ze door de semoule.
Schep de helft van het mengsel in de ingevette vorm, leg de gesneden aardbeien erop en dek af met de rest van de semoule. Bak de taart 30-35 minuten tot hij goudbruin is.
Notities
Gebruik verse aardbeien voor de beste smaak. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Voor een extra luxe touch, strooi wat poedersuiker over de taart voordat je hem serveert.