Ga terug
+ servings
Uienpasta Soepgerecht

Uienpasta Soepgerecht

Ontdek het heerlijke Uienpasta Soepgerecht, een troostrijke maaltijd met zoete uien en romige kaas. Perfect voor koude avonden en snel klaar binnen een uur. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $8

Equipment

  • Grote pan
  • Pannetje voor de bouillon
  • Ovenschaal
  • Grill

Ingrediënten

  • 200 g Pasta (penne of fusilli)
  • 3 grote uien Uien, in dunne ringen gesneden
  • 20 g Boter
  • 80 g Geraspte kaas (Comté of Emmentaler)
  • 1 bouillonblokje Bouillonblokje

Instructies

  • Smelt de boter in een grote pan op laag vuur.
  • Voeg de gesneden uien toe en roer af en toe, totdat ze goudbruin en zoet zijn (ongeveer 20 minuten).
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, maar gebruik bouillon in plaats van water.
  • Meng de gekookte pasta met de karameliserende uien en de helft van de kaas.
  • Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi de rest van de kaas eroverheen.
  • Zet het onder de grill tot de kaas bubbelt en goudbruin is.

Notities

Dit gerecht is perfect voor een gezellige avond of als troosteten op een regenachtige dag. Je kunt het naar smaak aanpassen met extra kruiden of andere kaassoorten. Restjes zijn tot 3 dagen houdbaar in de koelkast; verwarm op in de oven om de kaas weer te laten smelten. Voeg een snufje nootmuskaat toe voor een extra dimensie aan de zoete uien!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 12g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 400mg | Potassium: 350mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 4IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 15mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!