Ontdek het perfecte recept på tzatziki voor een frisse en gezonde dip. Simpel te maken en ideaal bij grillen of als snack. Proef de Griekse vakantiesfeer thuis.
1grote komkommerKomkommerIn kleine stukjes gesneden of geraspt.
2tenenKnoflookFijngehakt.
2elOlijfolie
1elVerse dille of muntFijngehakt.
naar smaakzout en peperZout en peper
Instructies
Was de komkommer goed en snijd of rasp deze in kleine stukjes.
Leg de komkommer in een zeef, bestrooi met zout en laat 10 minuten staan om vocht te trekken.
Pers de komkommer stevig uit met een keukendoek.
Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, olijfolie en gehakte kruiden.
Voeg de komkommer toe en roer goed door.
Proef en breng op smaak met peper en eventueel extra zout.
Laat de tzatziki minimaal 30 minuten in de koelkast rusten voor de beste smaak.
Notities
Gebruik bij voorkeur verse ingrediënten voor de beste smaak. Vermijd knoflook uit de knijpfles. Zorg ervoor dat je de komkommer goed uitperst, anders wordt de tzatziki waterig.