Ga terug
+ servings
recept på tzatziki

Tzatziki

Ontdek het perfecte recept på tzatziki voor een frisse en gezonde dip. Simpel te maken en ideaal bij grillen of als snack. Proef de Griekse vakantiesfeer thuis.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Cost: $5

Equipment

  • Een scherp mes
  • Een zeef
  • Een mengkom
  • Een keukendoek of theedoek
  • Rasp

Ingrediënten

  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1 grote komkommer Komkommer In kleine stukjes gesneden of geraspt.
  • 2 tenen Knoflook Fijngehakt.
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Verse dille of munt Fijngehakt.
  • naar smaak zout en peper Zout en peper

Instructies

  • Was de komkommer goed en snijd of rasp deze in kleine stukjes.
  • Leg de komkommer in een zeef, bestrooi met zout en laat 10 minuten staan om vocht te trekken.
  • Pers de komkommer stevig uit met een keukendoek.
  • Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, olijfolie en gehakte kruiden.
  • Voeg de komkommer toe en roer goed door.
  • Proef en breng op smaak met peper en eventueel extra zout.
  • Laat de tzatziki minimaal 30 minuten in de koelkast rusten voor de beste smaak.

Notities

Gebruik bij voorkeur verse ingrediënten voor de beste smaak. Vermijd knoflook uit de knijpfles. Zorg ervoor dat je de komkommer goed uitperst, anders wordt de tzatziki waterig.

Nutrition

Calories: 80kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 4g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 50mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 70mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!