Ga terug
–+ servings
Traditioneel Chili Carne

Traditioneel Chili Carne

Ontdek het geheim achter Traditioneel Chili Con Carne en maak een heerlijk gerecht dat iedereen zal smaken. Perfect voor elke avondmaal tijd met familie en vrienden. Proef de rijke smaken vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Molcajete (optioneel)
  • Zeef voor het uitspoelen van de bonen
  • Keukenweegschaal

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 3 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk Rode paprika (in stukjes gesneden)
  • 500 g Rundergehakt
  • 3 eetlepels Chilipoeder
  • 2 theelepels Gemalen komijn
  • 2 theelepels Gemalen koriander
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 blik Gepureerde tomaten (796 ml)
  • 1 blik Rode bonen (540 ml, afgespoeld en uitgelekt)
  • 2 eetlepels Tomatenpuree
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, knoflook en paprika toe en laat 2-3 minuten sudderen tot ze zacht zijn.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak het in kleine porties losgemaakt, ongeveer 5-7 minuten.
  • Meng de chilipoeder, komijn, koriander en paprikapoeder door het vlees en laat 1 minuut meebakken.
  • Voeg de gepureerde tomaten, tomatenpuree en bonen toe, breng aan de kook en laat 45 minuten op laag vuur sudderen.
  • Serveer het chili in kommen en garneer met avocado, rode ui, koriander, zure room en feta.

Notities

Gebruik verse kruiden voor een frissere smaak. Pas de hoeveelheid chilipoeder aan naar je eigen voorkeur voor pittigheid. Laat het gerecht minimaal 10 minuten rusten voor serveren om de smaken goed te laten samensmelten. Dit gerecht blijft tot 3 dagen goed in de koelkast en kan tot 3 maanden worden ingevroren. Voeg voor extra diepgang een scheutje donker bier toe tijdens het sudderen.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 30g | Fat: 20g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 900mg | Potassium: 800mg | Fiber: 10g | Sugar: 6g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 8mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!