Ga terug
+ servings
Traditioneel Bœuf Bourguignon

Traditioneel Bœuf Bourguignon

Ontdek waarom dit Traditioneel Bœuf Bourguignon een must-try is. Een heerlijk Franse klassieker met rijke smaken en eenvoudige stappen. Perfect voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 4 uur
Servings: 6 personen
Calories: 450kcal
Cost: $25

Equipment

  • Grote stoofpan Bij voorkeur van gietijzer
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 1500 g Bœuf à braiser (paleron, macreuse, gîte, jarret) In grote blokken gesneden
  • 200 g Gerookte lardons
  • 2 stuks Grote uien Gesnipperd
  • 4 stuks Wortelen In dikke plakken
  • 2 tenen Knoflook Geplet
  • 400 g Champignons In kwarten gesneden
  • 12 stuks Kleine uien Grelots of perlés
  • 2 el Bloem
  • 1 bosje Bouquet garni Tijm, laurier, peterselie
  • 250 ml Rundvleesbouillon
  • 2 el Tomatenpuree Optioneel
  • 1 el Olijfolie of boter
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Cognac Optioneel voor extra smaak

Instructies

  • Snijd de bœuf in flinke blokken van 3 à 4 cm, schil en snijd de wortelen in dikke schijven; snipper de uien en maak de champignons schoon.
  • Verhit olie of boter in een grote stoofpan en bruin de vleesblokken aan alle kanten.
  • Voeg de lardons toe en laat ze knapperig worden, voeg dan de uien en wortelen toe en laat ze een paar minuten meebakken.
  • Bestrooi het vlees en de groenten met bloem, roer goed door en laat een paar minuten bakken.
  • Voeg de geplette knoflook, tomatenpuree, bouillon en bouquet garni toe; breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2,5 tot 3 uur sudderen.
  • Bak de kleine uien en champignons apart in boter en voeg deze in de laatste 30 minuten van het koken toe.
  • Proef en pas zout en peper aan; voeg eventueel een scheutje cognac toe voor extra smaak.

Notities

Laat het gerecht een nachtje rusten voordat je het opwarmt; dit versterkt de smaken. Het is perfect voor feestelijke gelegenheden en kan goed van tevoren worden bereid. Serveer met tagliatelle of een knapperig stuk brood, en vergeet de verse peterselie als garnering niet!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 800mg | Potassium: 900mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 700IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!