Ga terug
+ servings
tonijn recept

Tonijn Recept

Ontdek een heerlijk tonijn recept dat snel, makkelijk en vol smaak is. Perfect voor elke dag of bijzondere gelegenheden. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 280kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grillpan of koekenpan
  • Keukenpapier
  • Schaal voor marineren
  • Schaal voor het serveren
  • Schaar voor kruiden

Ingrediënten

  • 2 tonijnsteaks Tonijnsteaks (of 1 blik tonijn) Voor een snellere variant
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 1 citroen Citroen (in partjes)
  • 1 handvol Peterselie (fijngehakt)
  • naar smaak Sojasaus of teriyakisaus (optioneel)

Instructies

  • Begin met het droogmaken van de tonijnsteaks met keukenpapier.
  • Bestrijk ze met een beetje olijfolie en strooi er zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder overheen.
  • Laat de tonijn ongeveer 10 minuten marineren voor extra smaak.
  • Verwarm een grillpan of koekenpan op hoog vuur.
  • Leg de tonijnsteaks erin en laat ze 2-3 minuten aan elke kant bakken.
  • De buitenkant moet bruin zijn, maar de binnenkant roze en sappig blijven.
  • Haal de tonijn uit de pan en leg ze op een bord.
  • Garneer met partjes citroen en fijngehakte peterselie.
  • Serveer als een losse steak of hak het fijn voor een salade.

Notities

Gebruik altijd verse kruiden voor extra frisheid. Laat de tonijn niet te lang bakken; hij wordt anders droog. Combineer de tonijn met groenten zoals spinazie of broccoli voor een volwaardige maaltijd. Bewaar eventuele restjes in een afgesloten container in de koelkast en consumeer binnen twee dagen.

Nutrition

Calories: 280kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 35g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 300mg | Potassium: 600mg | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 2mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!