2tonijnsteaksTonijnsteaks (of 1 blik tonijn)Voor een snellere variant
2elOlijfolie
1tlKnoflookpoeder
1tlPaprikapoeder
naar smaakZout
naar smaakPeper
1citroenCitroen (in partjes)
1handvolPeterselie (fijngehakt)
naar smaakSojasaus of teriyakisaus (optioneel)
Instructies
Begin met het droogmaken van de tonijnsteaks met keukenpapier.
Bestrijk ze met een beetje olijfolie en strooi er zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder overheen.
Laat de tonijn ongeveer 10 minuten marineren voor extra smaak.
Verwarm een grillpan of koekenpan op hoog vuur.
Leg de tonijnsteaks erin en laat ze 2-3 minuten aan elke kant bakken.
De buitenkant moet bruin zijn, maar de binnenkant roze en sappig blijven.
Haal de tonijn uit de pan en leg ze op een bord.
Garneer met partjes citroen en fijngehakte peterselie.
Serveer als een losse steak of hak het fijn voor een salade.
Notities
Gebruik altijd verse kruiden voor extra frisheid. Laat de tonijn niet te lang bakken; hij wordt anders droog. Combineer de tonijn met groenten zoals spinazie of broccoli voor een volwaardige maaltijd. Bewaar eventuele restjes in een afgesloten container in de koelkast en consumeer binnen twee dagen.