Ontdek de heerlijke smaak van Toneneieren Mimosasaus Thon, een feestelijke hap met tonijn, moutarde en ciboulette, perfect voor elk buffet of feestje. Probeer het nu.
1klein blikjeTonijn in water (uitgelekt)ongeveer 100 g
2-3elMayonaise
1tlMoutarde
1elVerse ciboulette (fijngehakt)
naar smaaksnufjeZout
naar smaaksnufjePeper
naar smaakelZoete paprikaom te bestrooien
Instructies
Breng een pan water aan de kook en leg de eieren er voorzichtig in.
Laat de eieren 10 minuten koken tot ze hard zijn.
Leg de gekookte eieren onder koud stromend water om ze snel af te koelen.
Schil de eieren en snijd ze voorzichtig doormidden in de lengte.
Haal de eidooiers eruit en leg ze in een aparte kom.
Prak de eidooiers fijn en meng ze met de tonijn, mayonaise, moutarde, ciboulette, zout en peper.
Roer alles goed door elkaar tot je een gladde en homogene massa krijgt.
Vul de witte helften van de eieren met het tonijnmengsel.
Bestrooi de gevulde eieren met zoete paprika en extra ciboulette.
Serveer ze koud of op kamertemperatuur.
Notities
Voeg een klein scheutje citroensap toe aan de vulling voor een frisse twist. Vervang mayonaise door roomkaas voor een lichtere versie. Bewaar de Toneneieren Mimosasaus Thon maximaal één dag in de koelkast in een afgesloten bak om ze vers te houden. Experimenteer met verschillende kruiden om je eigen twist te geven.